torstai 31. heinäkuuta 2014

4 Olutta, 4 Tyyliä - Gypsy Inc.


Diamond Beverages toi alkukesästä maitokauppoihin hieman piristystä kesän heikkoon olut antiin, neljällä uudella Tanskalaisella oluella. Gypsy Inc. on uusimpia tanskalaisia mustalaispanijoita, jotka eivät omista omia panovehkeitä, vaan käyvät panemassa oluensa muissa panimoissa, ja tällä kertaa kaikki neljä on pantu belgiassa, De Proefbrouwerij:lla. Neljä eri olutta, neljä eri tyyliä ja lukuisia eri humalalajikkeita.

Gypsy Inc. Pale Trail 4,7%
American pale ale, mikä on humaloitu Simcoe, Citra ja Tettanger -lajikkeilla. Nätti ja runsasvaahtoinen, vaaleanrusehtava olut. Tuoksu Happaman sitruksinen ja hedelmäinen, sekä leipäinen. Maussa nätisti humalaa, sitruksisena ja parfyymisenä, trooppista hedelmää taustalla, voimakas hiivaisuus tosin käy nopeasti tökkimään. Runkoa ihan mukavasti ja hiilihappoja reippaasti. Kuivaa ja rapsakkaa katkeroa jää kohtalaisesti vielä nieluun. Olisi voinut olla raikkaampi. (33)


Gypsy Inc. Soft Focus 4,7%
Tyyliltään American Wheat, minkä humalina Amarillo ja Citra. Samea ja oranssinen olut, parin sentin kokoisella vaahdolla. Tuoksu happaman hedelmäinen ja havuinen, jonkin verran myös yrttiä. Maussa hyvät humalat, niin havuisena, kuin kipakan sitruksisenakin. Vehnäinen happamuus nousee jälkimakuun. Tuntuma kevyt ja raikkaan hiilihappoinen, kuivahko katkero jää vielä pehmeänä kurkkuun. Kiva ja raikas vehnä, missä voisi olla vieläkin enemmän aromia. (34)



Gypsy Inc. Tipsy Gypsy 4,7%
Amarillo & Simcoe -humaloitu rapsakka Pilsner. Vaaleankuparinen ja matalavaahtoinen pils. Tuoksu trooppisen hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen, myös kevyen keksistä mallasta löytyy. Maku sitruksinen ja persikkainen. Samaa hapanta hiivaa, kuin edellisissä ja hentoa alkoakin havaittu, kuitenkin aromeiltaan edellisiä parempi. Tuntuma mukavan täyteläinen ja pistelevän hiilihappoinen. Humalaa reippaasti ja aromikkaana, katkeroa ei tosin paljoa muodostu. Tämäkin rapsakka pilssi osoittautui maukkaaksi tapaukseksi. (35)


Gypsy Inc. Gyp Wit 4,7%
Belgityylinen Witbier, Simcoe ja Mosaic humalilla. Lasissa todella sameaa ja vaaleankeltaista, muutaman sentin kokoisella, nopealla vaahdolla. Tuoksussa voimakkaasti yrttiä, ilmeisesti korianteria, mikä on sen verran tuhtia, että raikkautta ei löydy. Maun puolella yrttisyys jatkaa valloitustaan, mutta nyt kevyt sitrushedelmien kirjokin pääsee pilkistämään, jonkin verran hiivaa happamana myös tässäkin. Tuntuma kevyt ja raikkaan kupliva, kevyestä humaloinnista jää hentoa kutkutus vielä nieluun. Ei niin raikas Wit, mutta mukavan erillainen ja helppo, yrttiä hieman liikaa. (33)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti