sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

SOPP 2013 Part2

Part II.

Vaikka StaPa:lta jäikin monta hyvää olutta maistamatta oli aika siirtyä seuraaviin kojuihin. Lukuisia meikälle uusia panimoita oli tapahtumassa mukana: Pyynikin Käsityöläispanimo, Kuninkaankartanon Panimo, Bryggeri Helsinki, Ruosniemen Panimo, sekä Rekolan Panimo. Huiviin oli nakattu jo muutamat oluet ja aikakin rupesi hupenemaan, joten selvää oli, että kaikkea ei kerkeä maistamaan. Pyynikin Käsityöläispanimo oli saanut juuri ennen festareita sahtinsa valmiiksi, joten sitä oli ainaki maistettava. Kuninkaankartanon Ruis-saisonia maistoin kaverilta, eikä oikein iskenyt. Bryggeri Helsinki sijaitsee kotikaupungissa, joten pyrin käymään toistekin paikalla. Ruosniemen Panimolta valitsin Piirimyyjän, Cascade -humaloinnin takia, sekä Rekolan panimolta oli varmaa, että valitsen ensimmäiseni kotimaisen kollaboraatio-oluen Kaksi Kotia, Jyväskyläläisen Panimo Hiisin kanssa (Belgityylinen IPA, tyrnimarjoilla). 

Rekola / Hiisi Kaksi Kotia
Kaksi Kotia
6,3%
Aromatisoitu olut

Kuparinen ja samea. Vaahto niukkaa ja nopeaa. Voimakkaan hapan tuoksu, missä makeutta ja kevyttä maltaisuutta. Maussa runsaasti kirpeää tyrnimarjaa, yrttistä ja kevyttä humalaa, mutta maltaisuus kateissa, sekä vähän sekava. Tuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen ja sahtisen makea, myös pistelevää ja runsasta hapokkuutta. Heikko jälkimaku, hennolla humalan katkerolla. Jos tarkoitus oli olla Belgityylinen IPA, niin humalaa reippaasti lisäämään. Kuitenkin juomakelpoinen olut ja rohkea veto. Mielellään maistaisin uudestaan rauhassa, voisi olla täysin toisenlainen. (33)

Luvassa komeita etikettejä?

Kirkasta sahtia
Pyynikin Käsityöläispanimo Sahti?
9%?
Sahti

Tästä sahdista en paljoo infoa saanut haalittua. Väriltään ja vaahdottomuudeltaa muistutti täysin sahtia, mutta tämä oli kirkasta! Täysin uutta minulle. Tuoksussa oli myös tuttua banaanisuutta, pullahiivaa, sekä makeaa ja tuhtia maltaisuutta. Maussa puolestaan outoa tuhkaisuutta, runsaasti katajaa, sekä yrttistä humalointia. Peruspiirteet löydettävissä, mutta ei kovinkaan täyteläinen tai makean siirappinen tuntuma, kuin yleensä. Ihan OK hieman erillaisempi sahti. (30)

Ruosniemen Panimo Piirimyyjä
Piirimyyjä
5,7%
American Pale Ale

Samea ja oranssinen olut, matalalla, mutta kestävällä vaahdolla. Tuoksussa vain niukasti cascaden antamaa sitrusta, myös hentoa saippuiasuutta, sekä karamellistä mallasta. Maussa greippistä humalaa, mutta jää harmillisen vaisuksi. Lisäksi makeaa maltaisuutta, sekä parfyymia. Liukas ja kevyt tuntuma, matalalla ja pistelevällä hapokkuudella. Tukevoituvaa humalaa lopussa, mutta ei kovinkaan sitruksista. Kevyt APA, missä voisi olla voimakkaampaa humalointia. Harmi kun Pikkupomo jäi maistamatta. (33)


Vielä kerkesin Tamperelaisen Plevnan kojulla piipahtaa. Melkein kaikki tarjonnassa olevat oluet oli maistamatta ja kovan pohdinnan päätteksi valitisin lasiini Severin Extra IPAn. Alunperin ilmeisesti pantu Olutravintola Pikkulinnulle. Helteisen ilman vuoksi jäi mm. Siperia sekä Plevnan Stout ottamatta. Severi osoittautui kyllä todella hyväksi ja on ehdottomasti parhaimpia maistamiani suomalaisia oluita. 
 

















Plevnan Severin Extra IPA
5,9%
India Pale Ale

Kirkas ja kuparinen olut, pitkäkestoisella vaalealla vaahdolla. Raikas sitruksinen tuoksu, kevyellä maltaisuudella ja toffeella. Maussa humalointi todella herkullista ja tasapainoista, todella karamellinen, sekä runsaasti havuisuutta ja sitrusta. Kohtalaisen täyteläinen ja runsaan hapokas tuntuma. Humalointi todella upea ja voimakas myöskin erittäin pitkäkestoinen. Aivan huippu  jenkkityylinen IPA. (41) 


Näin oli meikäläisen osalta SOPP käyty. Lukuisia oluita jäi juomati, mutta toivon törmääväni tulevaisuudessa niihin, joissain tapauksissa toivottavasti jopa kaupanhyllyllä tai alkossa. Saimaan juomatehtaan/Bruuverin anti jäi harmikseni vain muutamaan huikkaan ja Porilaisen Beer Hunter'sin valikoima oli erittäin suppea, mutta tuskin ykskään huono oli. Ruosniemen panimon kanssa tehty yhteistyöolut kesäderby jäi harmittavasti maistamatta. Yleiskuva festareista oli erittäin positiivinen. Vaikka mitään en alueella syönyt, niin luultavasti jokaiselle löytyi jotain syötävää lukuisista ruokapisteistä. Vesipisteen (ilmaisen?) puuttuminen vähän harmitti, koska kuumuus ja alkoholi tahtoi vähän kuivattaa. Illemmalla kävi tila luultavasti vähän ahtaaksi, koska jonoa riitti jo kuuden aikaan varmaan mikonkadulle asti, mutta sehän tarkoittaa vaan sitä, että pienpanimo-oluet kiinnostaa kansaa!?. Kiitos hyvistä festareista ja loistavista oluista!     

Tunnelmaa sisäpuolelta...


..ja ulkopuolelta



     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti