sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Boulevard Smokestack Series - Double-Wide IPA

Double IPA
8,5%
USA/Kansas City, Missouri
Boulevard Brewing Company
0,75l
IBU:71

Alko Arkadian erikoisvalikoima 20,50e/0,75l

Boulevardin tarina alkoi 1988, kun perustaja John McDonald rakennutti panimon Kansas Cityyn. Syksyllä 1989 valmistui ensimmäinen olut ja se oli Pale Ale. Panimo tunnetaan myös punaisesta tiilisestä savupiipusta (Smokestack). Smokestack Series -oluet, ovat Boulevardin erikoispullotteita ja ne ovat hieman vahvempia, kuin perustuotteet ja kaikki ovat pullotettu shampanjapulloihin. Double Wide IPA:n maltaina on käytetty: Amber, Cara 120, Cara 300 ja Pale maltaita, sekä humalina: Zeus, Bravo, Chinook, Centennial ja Cascade. Lisäksi valmistukseen on käytetty dekstroosia, sekä fariinisokeria
Boulevardin Smokestack -sarjan oluita on Arkadiasta saatavilla kolmin kappalein. Jokaisella hintaa reilu 20e ja kokoa 0,75l.


Ensimmäinen lasillinen oli kirkasta ja punertavanruskeata, todella runsaalla, kestävällä ja kermaisella vaahtokukalla. Toinen lasillinen on jo paljon sameampi hiivasta. Vaahto edelleen täyteläisen paksua ja kermaista. Tuoksussa hapanta ja parfyymista humalaa, voimakasta havuisuutta, sekä makeaa maltaisuutta. Maussa samaa parfyymista aromia, mutta se taittuu nopeasti greippisen happamuuden, makean hedelmäiseyyden, sekä hennon alkoholin potkaisun taakse. Toisella lasillisella hapokkuus laski liian poreilevasta tasaisen matalaksi ja täyteläisyys parani mielestäni tuhtimpaan suuntaan. Humalointi pysyy runsaanlaisena ja voimakas katkero jää nieluun kutkuttamaan. Toisesta lasillisesta jäi paljon parempi fiilis, kuin ensimmäisestä... kyllä se viskikin paranee, kun saa vähän happea ;) Reilu 60e kaikista kolmesta kerralla kirpaisee, mutta onneksi veljellä on loput, niin eiköhän mennä sinne kuokkimaan.. 
Oo:(0-50)  RB   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti