keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Stone Imperial Russian Stout

Imperial Stout
11%
USA/Escondido, California
0,66l
IBU:60

Alko Arkadia, erikoisvalikoima 14,70e/0,66l

Nyt vuorossa oleva Stonen Imperial Russian Stout oli edellisen kerran alkon valikoimassa 2012 ja silloinkin sitä sai ainoastaan arkadian lippulaivamyymälästä. Tuota 2012 -versiota tuli ostettua, vain yksi pullo ja sekin löytyy vielä varastosta, missä se on odottanut "sopivaa" hetkeä. Tätä 2014 -erää ostin kaksi pulloa, toisen huitasen huiviini nyt, ja toinen menee jossain vaiheessa rinnakkain tuon 2012 -version kanssa, mutta tästä sitten myöhemmin lisää.


Lasissa Stonen IRS on miltei pikimustaa. Vaahto on nätti, mokkamainen ja runsas, mikä myös säilyy oluen päällä pitkään. Tuoksultaan makean kahvisuklainen ja aika alkoholinen ! (11%), miedohko paahteisuus jää tuoksussa yllättävänkin kevyeksi. Maun puolella paahdettakin alkaa löytymään ja hyvinkin kuivahkona, mutta makea kahvilikööri ja suklaisuus saavat oluen hyvään balanssiin nopeasti, alkoholin puraisukin esiintyy vasta huikan loppupuolella kevyenä. En ihan näin helppoa Imperial Stoutia odottanut tämän olevan, mutta on tosiaan maukas tapaus. Suuntuntuma kohtalaisen paksu ja öljyinen, hiilihappoisuus on juurikin sopivan alhaista, mutta katkeroa löytyykin sitten  melkoisesti ja todella pitkäkestoisena, ei nyt ihan irvistämään laita kuitenkaan. Omaan suuhun Stonen IRS on juuri sopivan makea ja paahteinen, alussa alkoholi tosiaan hyökki, mutta suu tottui nopeasti ja nautinto senkuin parani vaan. Hitaasti nautiskeltuna, miltei täydellinen olutkokemus. Ehkä voisi vielä kolmannen käydä hakemassa, kun vielä löytyy.
Oo:(0-50)  RB3 kommenttia:

  1. Miksi vain 42, jos olut on "melkein täydellinen"?

    VastaaPoista
  2. Annetaan tuolle 2012 -versiolle mahdollisuus olla vieläkin parempi.. ja mistä sitä tietää, josko tuoreampikin maistuu paremmalta muutaman kk kypsytyksellä..

    VastaaPoista
  3. Moro. Mitä kirjoittelulle kävi? Pitkä tauko jo.

    VastaaPoista