tiistai 25. helmikuuta 2014

Ridgeway Imperial Russian Stout

Imperial Stout
10%
Englanti/Reading
0,33l

Alkon Käsityöoluet 2014 4,51e/0,33l

Ridgewayn oluita on viime aikoina näkynyt, niin alkon kuin kauppojenkin hyllyillä melko tiuhaan tahtiin, mitään järisyttävää ei kuitenkaan ole tullut vastaan. Pientä toivoa kuitenkin ilmassa tämän Imperial Stoutin myötä, sillä ihan positiivisiä palautteita siitä saanut lukea, myös tyylikäs etiketti ja numeroidut pullot lisäävät pientä arvokkuutta olueen. Humalina: Challenger, Target ja Styrian Goldings. Tämän myötä Alkon käsityöoluet ovat tältä kertaa sitten juovottu.


-Vintage 2014-
Tämä britti on ulkonäöltään pikimusta, lasiin muodostuu matala, mutta paksu ja pitkäkestoinen vaahto. Tuoksussa makeaa lakritsia ja mietoa paahteisuutta,  taustalla kevyttä alkoholia, sekä suklaista kahvia. Maun puolella lakritsi enemmän suolaisen salmiakkista ja tukevan paahteista, vasta lopussa hentoa alkoholia, jättää jälkimakuun palanutta kahvisuutta. Aivan liian voimakas hiilihappoisuus, runko katoaa miltei kokonaan tämän alle, lämmetessä tuntuma hieman paksuuntuu, mutta hiilihapot pysyvät sitkeästi. Humalointi mielestäni hyvin tasapainossa rungon kanssa, ei myöskään liikaa makeutta tai kuivuutta, myös alkoholi pysyy nätisti poissa. Hyvän makuinen ja tuoksuinen IS Ridgewayltä, hieman täyteläisempänä ja vähemmän kuplivana olisi nappisuoritus. Jostain voisi käydä etsimässä vielä pullon tai toisen kellariin kypsymään, jos vaikka paranisi vielä tästä.
Oo:(0-50)  RB


Loppuun vielä pieni "yhteenveto" alkon käsityöolut -setistä. Mitään aivan tolkuttoman maagista ei setistä löytynyt, kuten jokainen näitä juonut voi todeta. Muutama herkullinen tapaus kuitenkin setistä löytyi. Innolla odotellaan jo seuraavaa. 2 kommenttia:

  1. Miksi valittaa hiilihapoista, kun ne saa helposti pyörittelyllä pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pyörittely onkin meikälle uusi juttu, täytyypi kokeilla seuraavalla kerralla. Tattis!

      Poista