tiistai 4. helmikuuta 2014

Hiisi Pläkki

Black IPA
6,3%
Suomi/Jyväskylä
0,33l
IBU:54


Taas on se aika vuodesta, kun kotimaiset käsityöläisoluet ilmestyvät alkon hyllyille pitkin suomea. Tällä kertaa mukana on kaksi panimoa, joiden tuotteita ei vielä alkossa ole tavattu ollenkaan: Bryggeri Helsinki ja Jyväskyläläinen Panimo Hiisi. Kaikkiaan 13 Suomalaista pienpanimo olutta, sekä kaksi brittiläistä.
Käsityöläisoluet 2014 (alkon sivuille)

Tämän vuotisen kattauksen pääsee aloittamaan, melko tuore panimo Jyväskylästä. Helmikuussa 2013 perustettu Hiisi on käsityöläisoluissa mukana black IPA -tyylisellä oluella ja ensimmäistä kertaa näin alkon valikoimassa. Pläkki on humaloitu Galena, Simcoe, Centennial ja Amarillo -lajikkeilla.

Hyvin mustan oluen päälle muodostuu komea ja tiivis beige vaahto, mikä laskeuduttuaan jättää pitkäkestoisen ja tukevan kerroksen, aina viimeiseen huikkaan asti. Tuoksultaan hiivaisen hedelmäinen ja hennon sitruksinen. Taustalla häärää paahteinen kahvi, sekä tuhkaisuus, myös jotain outoa muovisuutta esiintyy. Maussa kevyttä paahdetta ja havuisuutta, parfyymia taustalla. Lopussa hapanta greippiä, sekä kahvia, myös tuo palanut muovisuus tekee paluun, mutta katoaa onneksi nopeasti. Mielestäni melkoinen sekamelska ja siten myös hyvin vaikea. Tuntuma keskitäyteläinen ja voimakkaan hiilihapokas, makeutta kevyesti, kun taas kuivattavaa humalaa riittää sitäkin enemmän, tosin suuta ja nielua miellyttäen, pitkä katkero tuntuu myös pysyvän pitkän aikaa. Alussa voimakkaine hiilihappoine, Pläkki ei iskenyt, mutta asettuessaan ja kuplien vähentyessä käänyi ihan hyväksi, myös tuo muovisuus jäi taaemmas. Maukas ensitapaaminen Hiisiin, joskin olisin "perus" IPAn  juovonnut mieluummin.
Oo:(0-50)  RB


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti