sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Deschutes Inversion IPA

India Pale Ale
6,8%
USA/Oregon, Bend
Deschutes Brewery
0,355l
IBU:80

Ulkomailta

Oregon, Bendissä sijaitsevan Deschutes panimon Inversion IPA on monia palkintojakin voittanut olut, mitä kuvaillaan suureksi ja aromikkaaksi ipaksi. Inversionin kehutusta 80 ibun humaloinnista vastaa: Millennium, Horizon, Centennial, Northern Brewer, Cascade ja Citra -humalat, joten makua pitäisi ainakin tästä pakkauksesta löytyä. Tämäkin tapaus on Ranskan amerikkapäivältä tilattu.


Lasissa sameaa ja tummankuparista olutta, todella komealla ja tiiviillä vaahdolla, mikä pysyy sitkeästi lasissa jättäen komeat pitsit. Tuoksussa havumetsäistä humalaa, hapanta hedelmää ja kinuskikastiketta, mutta raikkautta ei ensinkään. Maultaan niinikään havuinen, sekä hieman greippinen, mutta sitä raikkautta ei löydy vielläkään, parfyymia ja käynnyttä hedelmää toki nousee jälkimakuun maistumaan hetkeksi. Suuntuntuma on kohtalaisen täyteläinen, mutta hiilihapoiltaan täysin flätti, no ehkä ihan hentoa pistelyä. Tunkkaisesta humaloinnista jää vähän liian äkäinen katkero raastamaan kurkkua ja vielä melko pitkään. Vaikka olut on tuoretta (22/7/14) niin vaikuttaa jo parhaansa päivänsä nähneeltä, ehkä vaan vioittunut yksilö sattui kohdalle. 
RB


3 kommenttia:

  1. Ei tuo kyllä tuoretta ole jos paraste ennen on 22.7.2014

    VastaaPoista
  2. "Vaikka olut on tuoretta (22/7/14) niin vaikuttaa jo parhaansa päivänsä nähneeltä,"

    Öh? Pullotuspäivä tuo ei voi olla, koska se ei ole vielä ollut. Jos kyse parasta ennen päivästä, niin onhan tuo sitten kaikkea muuta kuin tuoretta???

    VastaaPoista
  3. Joo tosiaan, pullo tuli juotua jokunen pvä sitten ja tuo 22/7/14 on tosiaan bbe, MUTTA se on freshbeeronlyn mukaan pullotettu 120pvä ennen bbe, joten siihen nähden se on aika tuoretta, verrattuna miten vanhoja ipoja alkossa myydään... esim.

    VastaaPoista