lauantai 19. heinäkuuta 2014

Lindemans Pêcheresse

Lambic (hedelmä)
2,5%
Belgia/St Pieters Leeuw-Vlezenbeek
0,375l

Deli Baker's (ABC-Lohja) 4,2e/0,375l

Pari viikkoa sitten tuli käytyä lohjan ABC:llä sijaitsevassa Deli Baker'sissä siinä toivossa, että hyllystä löytyisi vielä Hiisi panimon Lumoojaa tai Iso-Kallan vehnäolutta, mutta molemmat olivat tietenkin päässeet jo loppumaan. Tilalle löysin kuitenkin Brewfistin ja De Molenin yhteistyöolut Beautiful & Strange gosen, sekä nyt juovottavan Lindemansin persikoilla maustettu Lambicin.


Ulkonäöltään hyvin pitkälti samea ja persikanlihanvärinen, vaahtoa kehittyy kohtalaisesti ja aika kuohuvana, mikä kuitenkin säilyy oluen päällä jonkin aikaa. Tuoksu kellarimainen ja kirpeä, makeaa persikkaista hedelmämehua myös runsaasti - vaikea näitä kuvitella oluiksi. Maultaan makea ja niinikään persikkamehuinen ja nektarinen, kirpeää happamuutta hyvin miedosti taustalla. Tuosta runsaasta hedelmäisyydestä tuli mieleen vesipiipussa poltettava makea ja hedelmäinen "tupakka". Tuntuma nektarimaisen täyteläinen ja hyvin makea, hiilihappoja löytyy omaan suuhun ehkä aavistus liian niukasti, kun voisi olla kuplivampikin, mikä pitäisi oluen myös pitempään raikkaana, vaikka meni se nytkin melkoisen vaivattomasti ja nopeasti huiviin. Eipä tässä oikeastaan mitään pahaa ollut, kuin mehua olisi juonut - hyvää sellaista.
Oo:(0-50)  RB


1 kommentti:

  1. En ollut Lohjan Deli Baker'sista ennen kuullutkaan, ja tämän blogipostauksen luettuani päätin lähteä katsomaan. Oli kyllä hieno valikoima varsinkin kotimaisia pienpanimoita - Hiisi, Iso-Kalla, Pyynikki ja jopa Kuninkaankartano (muutaman mainitakseni), eivätkä hinnat olleet älyttömän pahat (viiden euron molemmin puolin pyöri pullon hinta).

    Nyt muuten oli sekä Lumoojaa että Savon vehnää hyllyssä.

    VastaaPoista