tiistai 1. heinäkuuta 2014

Iso-Kallan Savo Special Bitter

Bitter
4,5%
Suomi/Vaaraslahti
0,5l
IBU:34

Fröökynän Herkku 5,60e/0,5l

Fröökynän Herkussa tuli jälleen käytyä, matkustaessani juhannukseksi pohjanmaalle. Puodista jäi kouraan kasa erilaisia kotimaisia pienpanimo-oluita, joista yksi on tämä kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon brittityylinen bitter, mikä on humaloitu East Kent Goldings -lajikkeella. Facebookkiin Fröökynän Herkku kirjoitti samana iltana, että veti kaikki savolaiset bitterit pois myynnistä, koska yksi pullo oli räjähtänyt itsestään hyllyyn. Ilmoituksessa kehotettiin myös juomaan olut heti, tai palauttamaan pullo myymälään, mutta oman pullon sain pysymään ehjänä aina kotiin asti.


Ulkonäöltään tämä savolainen on rusehtava ja samea, jättimäisellä ja todella pitkäkestoisella vaahtokukalla. Tuoksussa voimakasta happamuutta, metallista maltaisuutta, sekä ylikypsää hedelmää. Maussa yrttistä, sekä ruohoista humalaa aika voimakkaana,  taustalla ruisleipaa, käynnyttä hedelmää ja pähkinää. Runkoa oluesta löytyy oikein mukavasti, hiilihappoja myös voimakkaan pistelevinä, mikä pitää savolaisen hyvässä juomakunnossa pitkän aikaa. Humalien aromipuoli ei ole niinkään voimakasta, mutta katkeroa muodostuu lopussa pehmeänä ja kestävänä. Ensimmäinen kuopiolainen kauppavahvuinen olut, osoittautui varsin maukkaaksi bitteriksi, joten pidetään silmät auki muidenkin varalta.
Oo:(0-50)  RB




2 kommenttia:

  1. "Facebookkiin Fröökynän Herkku kirjoitti samana iltana, että veti kaikki savolaiset bitterit pois myynnistä, koska yksi pullo oli räjähtänyt itsestään hyllyyn."

    "jättimäisellä ja todella pitkäkestoisella vaahtokukalla."

    "Tuoksussa voimakasta happamuutta"

    "hiilihappoja myös voimakkaan pistelevinä...."


    Tässä on nyt jo sen verran monta vinkkiä siitä, että olut-erään on eksynyt jonkin sortin pöpö joka tekee tuhojaan pulloissa. Kannattaisi varmaan ottaa olut uusinta maistoon kun seuraava erä ilmestyy kauppoihin.

    VastaaPoista