maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ayinger Celebrator

Doppelbock
6,7%
Saksa/Aying
Brauerei Aying
0,33l

Alkot ympäri Suomen 3,01e/0,33l

Ayingin kylässä, lähellä Münchenia sijaitsee Brauerei Aying, missä pannaan näitä Ayingerin laatuoluita. Jouluna '12 Alkonkin valikoimasta tuttu Ayinger Winter-Bock on joidenkin lähteiden mukaan samaa olutta kuin Celebrator, en kyllä näe järkeä siinä, mutta tiedä näistä.. laatutavaraa molemmat. Aikaisemmat kokemukseni Ayigeristä ovat jääneet edellä mainittuun Winter-Bockiin, sekä Weizen-bockiin, jotka olivat loistavia molemmat. Nyt siis Celebratorin vuoro.

Todella tummanruskeata olutta, miltei mustaa. Vajaa 3cm kokoisella beigellä vaahdolla, mikä kuitenkin laskeutuu melko nopeasti. Tuoksultaan kevyen paahteinen ja makean maltainen, missä hieman rusinaa, sekä tummaa hedelmää. Mämminen ja ruisleipäinen maku, missä myös luumua, sekä mietoa paahteisuutta ja happamuutta. Keskitäyteläinen tuntuma ja kevyen siirappisen makea. Hapokkuus matalaa, mutta miellyttävän poreilevaa, sekä humalointi on ohutta, mistä jää kevyt katkero nieluun. Pitkähkö paahdetun ruisleipäinen jälkimaku saattelee vielä makunautinnon loppuun. Vaikka alkon valikoimaan saapuessaan hinta oli 2,99e, niin on Celebrator hinta/laatusuhteeltaan edelleen alkon parhautta. Yhtä voisi jopa kokeilla kypsytellä.
Oo:(0-50)  RB




1 kommentti:

  1. Celebrator ja Winter-Bock on vahvistettu samaksi olueksi panimon edustajan toimesta. Sitä kysyttiin heiltä uusimman OlutPosti-lehden haastattelussa.

    Celebrator ei taitaisi "omana itsenään" edes päästä Alkon jouluolutvalikoimaan, koska etiketti ei ole erityisen jouluinen, eikä siinä ole mitään talveen viittaavaa nimessäkään. Niistähän se pitkälti kiinni on, itse oluen jäädessä toissijaiseen rooliin...

    VastaaPoista