lauantai 13. huhtikuuta 2013

Emelisse Espresso Stout

Imperial Stout
9,5%
Hollanti/Kamperland
Brouwerij Emelisse
0,33l
IBU:75

Ulkomailta (3,29e/0,33l)

Hollantilaista kahvistouttia olisi tällä kertaa tarjolla. Muutama päivä sitten juotu Mikkeller Koppi Coffee IPA ei napannut kahvisuutensa puolesta pätkääkään. Nyt vuorostaan kahvia on lisätty Imperial Stout -tyyliseen olueeseen, minkä pitäisi toimia paljon paremmin. Sekoitus 90% Arabicaa ja 10% Roubustaa on lisätty antamaan oluelle extra mausteisuutta, sekä korostamaan runkoa.

Täysin mustaa olutta, beigellä ja isokuplaisella vaahdolla, mikä hiljalleen laskeutuu tiiviiksi kerrokseksi oluen pinnalle. Tuoksussa voimakasta kahvin ja maltaan paahteisuutta. Makea ja suklainen aromi saa veden herahtamaan kielelle, myös hieman savuisuutta havaittu. Ensikosketus makuun on todella paahteinen ja palanut, minkä alkoholi nopeasti peittaa alleen. Lopussa mietoa kahvisuutta, happamuutta ja lääkemäisiä vivahteita. Täyteläisyys ei ole runsaimmasta päästä ja hapokkuus turhan voimakasta. Lopussa humalointi tulee esiin voimakkaana ja pitkään pysyvänä katkerona. Ihan mukiin menevä kahviolut, mutta, vähän jäin kuitenkin kaipaamaan lisää täyteläisyyttä ja suklaisuutta, sekä "viinaisuus" harmitti maun tappajana. Niin se vaan on, että kahvi sopii paremmin tummiin oluihin, kuin vaaleisiin ja jälkiruokaoluena tämä toimii loistavasti!
Oo:(0-50)  RB  



2 kommenttia:

  1. Aivan järkyttävä tausta; tekstiä ei käytänössä näe.

    Kirjotukset sen sijaan hyviä.

    VastaaPoista
  2. Huomasin saman ongelman puhelinta käyttäessä, mutta muilla laitteilla pitäisi olla valkoinen tausta kirjoituksen taustana. Kiitos huomautuksesta!

    VastaaPoista