sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sierra Nevada Celebration 2012

India Pale Ale
6,8%
USA/Chico, California
Sierra Nevada Brewing Co.
0,35l
IBU:65

Alko Arkadian erikoisvalikoima 4,19e/0,35l

Hieman on lumiset maisemat etiketissä näin keskikesällä, mutta mitään mausteista talvi/jouluolutta ei ole tiedossa. 2012 keväällä oli edellisen kerran kyseinen Sierra Nevada arkun valiokoimassa ja muistikuvat ovat myönteiset. Celebration Ale:n katkerohumalina on käytetty Chinookia & Centennial -humalaa, sekä aromihumalana Centennial & Cascade ja kaikki tuoreena, joten rehellistä jenkki-ipaa tiedossa.

Kumoutuu sameana ja punertavanruskeana. Vaahto on runsas ja pitkään pysyvä. Odotin voimakasta ja raikasta tuoksua, mutta jäi melko miedoksi sitruksinen raikkaus ja voimakas havuisuus, mutta kummallinen metallisuus harmitti. Tukevan maltainen ja karamellinen maku, mistä löytyy sitä kaivattua sitruksista ja havuista humalaa, melko runsaastikkin vielä. Myös ohutta hajuvesimäisyyttä ja ruohoisuutta, mutta maku pysyy hedelmäisen raikkaana. Täyteläinen suuntuntuma, myös hieman makeutta mukana. Hapokkuus on matalaa ja kevyesti pistelevää. Humalointi on sopivan voimakasta, pitkäkestoista ja loppuakohden kuivahkoa. Sopii mainiosti terassijuotavaksi. 
Oo: (0-50)  RB   


2 kommenttia:

  1. Melkein vuoden vanhaa IPAa ei kyllä voi tuoreeksi kutsua... (Jenkeissä tämä olut on julkaistu viime vuoden lokakuussa)

    VastaaPoista
  2. Totta toriset. IPA:ksi kyllä melko vanhaa, mutta maku oli säilynyt melko "tuoreana" eikä ummehtuneena. Kiitoksia huomautuksesta.

    VastaaPoista