tiistai 24. syyskuuta 2013

Stadin Panimo Savuruis Portteri

Savuolut
6,5%
Suomi/Helsinki
Stadin Panimo
0,33l
Erä #497-8 
IBU:40

Alkot 5,03e/0,33l

Illat alkavat pimenemään ja viileämään, joten lasiinkin on jo aika kaataa hieman tuhdimpaa olutta. Keväällä valikoimaan tullut tuote hieman "unohtui" eikä pahemmin kesällä olisi tullut edes juotua. Sama olut tunnetaan myös Palokan Savuruis Portterina.

Miltei mustaa olutta, rusehtavalla sävyllä. Lasiin mudostuu todella runsas ja tiivis beige vaahto, mistä jää laskeuduttuaan kestävä kerros pinnalle. Tuoksultaan palaneen maltainen, voimakkaan kaakaoinen, happaman hiivainen, sekä salmiakkinen. Maussa runsaasti tuhkaisuutta, hentoa ja miellyttävää savuista viskiä, vahvaa kahvia, sekä samaa hapahkoa hiivaisuutta. Tuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, joskin olisi voinut olla tuhdimpi ja hapokkuutta oli aluksi aavistuksen liikaa, mutta asettuessa paranee huomattavasti. Tukeva humalointi jää paahteisen jälkimaun kanssa toviksi suuhun, myös alkoholi nostaa päätään juoman lämmetessä. Savua omaan makuuni juuri passelisti ja tämä toimii hienosti viilenevien syysiltojen kumppanina.

Hyviä uutisia vielä niille, joilta mennyt ohi: Stadin Panimo on löytänyt uudet tilat Helsingin Suvilahdesta ja tuotanto on jo käynnissä! Myös panimon läheisyyteen ollaan avaamassa StaPan Pubia. Näitä odotellessa..
Oo:(0-50)  RBEi kommentteja:

Lähetä kommentti