tiistai 17. syyskuuta 2013

Beer Hunter's Mufloni CCCCC IPA

India Pale Ale
7,0%
Suomi/Pori
Panimoravintola Beer Hunter's
0,5l
IBU:100

Alkot kautta maan 4,49e/0,5l

CCCCC IPA on ehdottomasti tämän hetken kuumin uutuus alkossa. Ensimmäinen erä myytiin suuren kysynnän vuoksi todella nopeasti loppuun ja tästä syystä alkon saldot näyttävät nyt pitkälti nollaa, uutta erää sopii odotella joskus syyskuun lopulla. Suurimpaan IPA nälkään voi toki ruokakaupoista mennä hakemaan 5C ipan pikkuveljen, Mufloni IPAn (4,5%). Isoveljen etiketissä on viisi C kirjainta ja sillä viitataan viiteen eri humalalajikkeeseen, mitkä alkaa C -kirjaimella (Cascade, Centennial, Citra, Chinook ja Columbus) Pikkuveljestä löytyy kolmea samaa C:llä alkavaa humalaa (Centennial, Cascade ja Columbus), joten se voisi olla CCC IPA... Aika mukavasti ovat Muflonin miedommatkin levinneet jo maamme maitokauppoihin, joten eiku hakemaan.  

CCCCC on myös täydellinen olut, uuden Spiegelau IPA-lasin testaamiseen, kuten moni muukin on tämän huomannut.. Tämä lasi on suunniteltu yhdessä Dogfish Headin ja Sierra Nevadan kanssa, joten ammattitaitoisia IPAn panijoita on ainakin ollut ringissä mukana.


Punertavanruskeata ja hieman utuista olutta valuu uuteen upeaan lasiin. Pinnalle muodostuu runsas valkea vaahto, mikä hiljalleen laskeutuu ja jää kestäväksi kerrokseksi oluen pinnalle. Voimakkaan hapan ja greippinen tuoksu, mutta myös makeaa karamellisyyttä, sekä kypsää hedelmäisyyttä. Hivenen paksu ja makean toffeinen maku, mutta greippisyys on kuitenkin päällimmäisenä, myös ohutta saippuaisuutta, sekä trooppista hedelmäisyyttä. Lopussa vielä hentoa alkoholin lämpöä ja pihkaisuutta. Kohtalaisen täyteläinen ja maltainen tuntuma, matalalla ja kevyesti pistelevällä hapokkuudella. Suuhun jää voimakas ja parfyyminen humalointi, runsaalla ja pitkällä katkerolla. Todella upea Suomalainen olut ja toivottavasti alkossakin ruvetaan tajuamaan, että kotimainen olut myy. Mielestäni lasikin toimi loistavasti ja se sopi kouraan täydellisesti. Arden ja Reittausblogin ansiosta lasit on jo myyty Ceestashopista hetkellisesti loppuun :D Helsinki Beer Festivaleilla hanasta juotu aikaisemmin, mutta omassa rauhassa kotona, pullosta juotuna paljon parempaa... Seuraavaa erää odotellessa..
Oo:(0-50)  RBEi kommentteja:

Lähetä kommentti