lauantai 3. elokuuta 2013

AleSmith Old Numbskull

Barley Wine
11%
USA/San Diego, California
AleSmith Brewing Co.
0,75l
IBU:55

Alko Arkadian erikoisvalikoima 24,90e/0,75l

Arkadian erikoisvalikoimassa pitäisi olla tällä hetkellä kolme eri AleSmith:in olutta: IPA, Wee Heavy Scotch Ale, sekä kyseinen Barley Wine. IPA on ainoa minkä olen juonut ja se oli ihan tolkuttoman hyvää ja Wee Heavy on jo hankinnassa. San Diegossa on AleSmithin lisäksi lukuisia huippupanimoita esim. Stone, Green Flash ja Ballast Point. Ainakin Stonen (vain arkadia) ja Green Flashin oluita on saatavilla alkoista.


Old Numbskull kumoutuu lasiin kirkkaana ja tummankuparisena. Pinnalle muodostuva vaahto jää melko niukaksi, mutta on pitkäkestoinen. Tuoksussa on runsaasti havuisuutta, tukevaa ja makeaa maltaisuutta, sekä sitruksisen hapanta humalaa. Maultaan eksoottisen hedelmäinen, greippisen humalainen, karamellisen maltainen, sekä hennon alkoholinen. Olut oli avatessa hieman viileää, mutta lämmetessä muuttui vaan parempaan suuntaan.
Paksu ja täyteläinen suuntuntuma, runsaasti hunajaista makeutta ja maltillisesti hapokkuutta. Humalointi kohtalaisen voimakasta ja sitruksista, säilyy myös mukavan pitkäkestoisena, toffeisen jälkimaun kanssa. Alkoholi pysyy nätisti taustalla, eikä pilaa nautintoa. Kokonaisuudeltaan aivan loistava sitruksisempi Barley Wine, mutta ei yllä ihan Nørrebro Little Korknyn tasolle. Otetaan tavoitteeksi päästä käymään San Diegossa.. :)
Oo:(0-50)  RB 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti