lauantai 2. elokuuta 2014

Hoppin' Frog Barrel Aged B.O.R.I.S the Crusher

Imperial Stout
9,4%
USA/Akron, Ohio
0,66l
IBU:60

Ulkomailta

Muutamaksi vuodeksi kerkesi tynnyröity Boris "unohtua" kaappiin, kunnes mietin millä oluella olisi hyvä korkata juuri postista haetut Spiegelaun Stout -lasit.  Normaali versio tästä Imperial Stoutista tuli juotua jo aikoja sitten ja herkullista tavaraa olikin, nyt on saanut myös Heaven Hill -viskitynnyreissä kypsynyt versiokin tasaantua tarpeeksi.


...ja mustaa lientähän sieltä pullosta valui, upouuteen Spiegelau Stout -lasiini (Jaskalle kiitos koodista). Vaahtoa oluen päälle muodostuu sentin verran  ruskeana, mikä tosin katoaa nopeasti. Tuoksu on voimakkaan bourbon-arominen. Vaniljaa, sekä toffeeta heti päällimmäisenä,  taustalla sitten kevyempää paahteisuutta ja polttavaa alkoholia, ja makealtahan tämä vaikuttaa.. Maku jatkuu hyvin makean bourbonmaisena ja viinaisena, mikä tulee yllättävänkin voimakkaana esiin. Vasta tovin jälkeen huikasta nousee hieman suklaata ja paahdettakin esiin, mikä tekee jälkimausta yllättävän herkullisen ja pitkän. Suuntuntuma jää tosin harmittavan ohueksi, vaikkakin öljyiseksi. Hiilihappoja ei pullosta oikeastaan enään löydy, eikä pehmeä katkerokaan jää kovin pitkäksi aikaa viihdyttämään kitarisoja. Tynnyröinti on tehnyt tehtävänsä, ehkä jopa liiankin hyvin, sillä itse oluen oma maku jää hieman jalkoihin, omaan makuun laskee kuitenkin ihan hyvin, vaikkakin normaali versio olikin mielestäni parempi. Onkohan n. 2vuoden varastointi saattanut tehdä vaan hallaa...? no tiedä siitä, ennenkuin tulee tuoreampi taas vastaan.
Oo:(0-50)  RB


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti