maanantai 25. marraskuuta 2013

Nøgne Ø Sweet Horizon

Imperial Stout
14%
Norja/Grimstad
0,25l
Erä #372
IBU:65

30/6/2008 - 30/6/2015
Arkadiasta, joskus vuosia sitten ostettu makea jälkiruokaolut, millä alkoi olla ikää jo reilu viisi vuotta. Aikaisempaa kokokemusta ei tästä ole, joten paha mennä sanomaan mitenkä muuttunut. Vaikka Dark Horizoneja on jo julkaistu neljä ja Red Horizoneja kolme, niin Sweetistä on ainoastaan tämä yksi, syynsä vissiin sillekin. .

Hyvin musta olut valuu hiljalleen glencairn -lasiin ja tästä syystä vaahtoa ei muodostu juuri lainkaan. Tuoksultaan erittäin makea ja voimakkaan kahvinen, myös tummaa suklaisuutta, kevyttä alkoholia ja paahteisuutta. Maultaan makean rusinainen, sherryviininen ja lakritsainen, sekä runsaan mokkainen, mikä tulee oikein hienosti esille ja pysyy pitkään. Erittäin runsas ja sokerinen tuntuma, hiilihappoja ei esiinny juuri ollenkaan ja humalointi tulee kevyen tasapainoisena. Alkoholin saattaa enää tuntea lämmittävänä, muuten kypsä hedelmäisyys ja suklainen kahvi päällimmäisenä. Oikein mainio jälkiruokaolut ja harmi ettei uusia ei ole tiedossa. Luulenpa että tuo kypsytys on saattanut tehdä ihan hyvää tälle oluelle...  0,25l pullo riittää myös sopivasti jaettavaksi, sen verran tässä riittää makeutta.
Oo:(0-50)  RB




1 kommentti:

  1. Muistaakseni oluen histoira on seuraavanlainen:eräänä vuonna Dark Horizon satsiin jäi liikaa sokeria eikä pano mennyt ihan putkeen, joten tuote nimettiin Sweet Horizoniksi.

    VastaaPoista