tiistai 26. marraskuuta 2013

Pyynikin Käsityöläispanimo Vahvaportteri

Portteri
7,5%
Suomi/Tampere
Pyynikin Käsityöläispanimo
0,33l

Alkon tilausvalikoima 4,98e/0,33l

Ensimmäinen Pyynikkiläinen vihdoinkin bongattu Helsingissä. Alkon tilausvalikoimaan otettu Vahvaportteri löytyy muutamista alkoista ihan hyllystä ja Helsingin tilannetta voi seurata tästä. Olut on aikaisemmin tunnettu Isoporttetina, mutta nimi vaihdetiin alkon ja muutaman ravintolan pyynnöstä Vahvaportteriksi. Pullon synkkää, mutta upeaa etikettiä koristaa ilmeisesti Pyynikinharju, mikä kantaa Tamperelaisten iloja ja suruja. (Kiitos infosta: JaskanKaljat) Aikaisemmin Pyynikiltä on tullut maistettua, vain Kataja 1,086 (SOPP), mikä oli paljon humaloidumpi ja katajaisempi, kuin perinteiset Sahdit, mutta ihan maukas tapaus. Kovasti odotan panimon miedompia tuotteita jo Helsingin marketteihin.

Pyynikki kumoutuu lasiin hyvin mustana, muodostaen nopean keskikokoisen vaahdon, mistä jää vain ohut kerros reunoille. Tuoksussa kevyttä paahteisuutta, voimakasta suklaisuutta, kypsää hedelmää ja mokkaisuutta. Maultaan hieman palanut ja tuhkainen, sekä happaman hedelmäinen, mutta taittuu lopussa enemmän kitkerän suklaiseksi ja vahvan kahviseksi. Keskitäyteläinen ja riittävän makea tuntuma, sopivan runsaalla hiilihapokkuudella ja kohtalaisen voimakkaalla humaloinnilla, mistä jää miellyttävä katkero. Alkoholi saatu myös pysymään hienosti piilossa. Ei mitenkään joukosta erottuva portteri, mutta jätti erittäin positiivisen fiiliksen Panimosta. Jouluksi Seinäjoelle, joten matkalla poimittava muitakin tuotoksia.
Oo:(0-50)  RB1 kommentti:

  1. Ole hyvä infosta :) tämä Vahvaportteri oli kyllä oikein hyvä suomalainen tyylilajinsa edustaja. Parasta Pyynikkiä tähän mennessä

    VastaaPoista