torstai 6. maaliskuuta 2014

BrewDog Libertine Black Ale

Black IPA
7,2%
Skotlanti/Aberdeenshire, Ellon
0,33l
IBU:65

Alko Kannelmäki, Prisma 4,02e/0,33l

Libertine Black Ale on Skotlantilaisen punk panimon viimeisin olut alkon valikoimassa. Olut on tyyliltään Black IPA ja se on humaloitu pelkästään Simcoe -lajikkeella (single hop Simcoe). Diamond Beverages sai Libertineä rajallisen erän alkoon, joten ei kannata jäädä miettimään kovin pitkään ostaisiko vaiko ei.


Ulkonäöltään miltei täysin mustaa, runsas isokuplainen ja tiivis vaahto muodostuu komeana oluen päälle. Tuoksussa kipakkaa sitrusta, mutta päästää kevyen paahteisuuden nousemaan hienosti taustalta. Humalavalinnassa ollaan osuttu mielestäni napakymppiin, tässä mustassa ipassa. Maussa sitruksisen hedelmäisyyden lisäksi trooppisuutta mm. passionia, sekä hentoa parfyymia. Loppua kohden paahteisuus voimistuu, muttei käy missään vaiheessa liian voimakkaaksi, myös alkoholi pysyy nätisti jemmassa. Keskitäyteläinen ja miellyttävän raikas hiilihappoisuudeltaan, kevyt makeus sopii, kuin nappi silmään. Melko voimakas humalan katkero vielä kruunaa tämän oikein maukkaan black ipan. Libertine on kaikin puolin loistava olut, mistä riittää makua ja raikkautta, upean tasapainoisen humaloinnin ja paahteisuuden ansiosta.
Oo:(0-50)  RB


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, kävin tänään hakemassa omani. Terveisin Pullollinen

    VastaaPoista
  2. Kyllähän näitä ehti useamman pullon nautiskella, ja herkkuahan se oli, mutta nyt se on lähialkosta loppu.

    Hiisi ja LBA erät oli sen verran isoja että ehti jo tottua siihen että mustaa IPAa on saatavilla, ja sitten pudotaankin korkealta ja kovaa. Harmittaa.

    Toivottavasti tulee joskus vakiovalikoimiin.

    VastaaPoista