sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

BrewDog Old World India Pale Ale

India Pale Ale
7,5%
Skotlanti/Aberdeenshire, Ellon
0,66l

Systembolaget

Old World IPA on BrewDogin versio alkuperäisestä India Pale Alesta, mitä kuljetettiin 1800 -luvulla Englannista valtameren yli Intiaan. Olut oli vahvaa ja se humaloitiin reilulla kädellä, jotta se säilyi pitkän laivamatkan ajan. Tämä olut on valmistettu perinteitä kunnioittaen Brittiläisillä maltailla ja Englantilaisella Bramling Cross -humalalla. Sarjaan kuuluu myös toinenkin olut: Old World Russian Imperial Stout. Molempien oluiden upeat etiketit ovat nuoren Skotlantilaisen Johanna Basfordin piirtämät.


Tämä vanhan maailman IPA on ulkonäoltään kuparinen ja hieman samea, runsaalla ja melko pitkäkestoisella vaalealla vaahdolla, mistä jää tukeva kerrostuma oluen päälle. Tuoksussa greippiä ja hapanta marjaisuutta, sekä kypsää hedelmää. Kaipaisi rutkasti lisää raikkautta, kun nyt jää melko tunkkaiseksi. Maussa alkoholi päällimmäisenä ja hyvin voimakkaana, yrttinen ja ruohoinen humalointi on kohtalaista ja kehittää miellyttävää katkeroa nieluun, mutta tunkkaisuus jatkuu jo häiritsevänä ja hedelmäisyys uupuu kokonaan. Jälkimaussa metallista maltaisuutta. Tuntumaltaan melko täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Kuivattava humala voimistuu loppua kohden. Ei todellakaan IPA meikän makuun, raikkaus jäi puuttumaan ja juotavuus oli tolkuttoman vaivalloista, myös liika viinaisuus tökki, teki tiukkaa saada koko 0,66l pullo alas. Modernimpi West Coast IPA on enemmän makuuni.
Oo:(0-50)  RB


2 kommenttia:

  1. "Olut oli vahvaa ja se humaloitiin reilulla kädellä, jotta se säilyi pitkän laivamatkan ajan"

    1800-luvun ipa ei ollut erityisen vahvaa, kotimaahan tuotettu ipa oli usein vahvempaa kuin Intiaan menevä ja verrattuna moniin muihin oluisiin ipa ei sitenkään ollut sieltä vahvemmasta päästä.

    VastaaPoista